Ryn, warmińsko-mazurskie
Ilość dni: 3
Cena: 820 PLN

Hotel ZAMEK RYN**** wraz z Akademią Siedliska pod Lipami zapraszają na przedświąteczną edycję warsztatów serowarsko-chlebowych "Weekend z serami i chlebem". Podczas dwóch dni warsztatów serowarskich i chlebowych poznają Państwo historię sera i chleba, opowiemy o niezliczonych gatunkach serów oraz zdradzimy sekret jak samodzielnie robić prawdziwe sery podpuszczkowe. Podpowiemy również jak wykorzystać sery do przygotowania świątecznych dań.

 

Znacie Państwo smak serów zagrodowych? Nie da się ich porównać z serami z supermarketu. Nie zawsze jednak łatwo kupić prawdziwie dobry ser. Podczas zajęć warsztatowych, nauczymy Państwa jak w domu zrobić prawdziwy ser podpuszczkowy. A może własnoręcznie zrobiony ser podarować bliskim w prezencie lub zaskoczyć nim świątecznych gości? W programie warsztatów nauka wytwarzania sera dojrzewającego typu gouda, sera żuławskiego z ziołami, idealnego do kanapek i gotowego do zjedzenia tuz po zrobieniu oraz camemberta.

 

Poza serami będą oczywiście warsztaty chlebowe. Bo świeży domowy ser najlepiej smakuje z pachnącym chlebem na zakwasie... A po południu i wieczorem, w sobotę, po warsztatach będzie czas na zabawę w Castle Casino, pyszną kolację sporządzoną z lokalnych produktów w Gościńcu Ryńskim Młynie oraz obiadokolację w Restauracji Refektarz. Dania z dodatkiem serów wspólnie skomponują szef kuchni Ireneuszem Koniuszkiem oraz założycielka Akademii Siedliska pod Lipami Joanna Włodarska. Wszystkie wykonane podczas zajęć sery uczestnicy będą mogli zabrać ze sobą do domu lub...zjeść na miejscu.

 

Warsztaty poprowadzi Joanna Włodarska, twórca Akademii Siedliska pod Lipami, dziennikarka kulinarna, szefowa kuchni, serowar i specjalistka od wypieku chleba na zakwasie.

 

Istnieje możliwość wzięcia udziału w akademii bez pobytu w Hotelu ZAMEK RYN****.

 

Pakiet zawiera:

 

2 noclegi w Hotelu Zamek Ryn****

2 pyszne śniadania w formie bufetu

Udział w warsztatach serowarskich

Udział w warsztatach chlebowych

Bufet kawowy dostępny podczas trwania warsztatów

Mini warsztaty chlebowe i serowarskie dla dzieci

Obiadokolacja przygotowana z lokalnych, świeżych produktów w Gościńcu Ryński Młyn

2 Obiadokolacje w Restauracji Refektarz w Hotelu Zamek Ryn****

Spotkanie z sommelierem w Zamkowej Winiarni – prezentacja Wina Castello Ryn

„Gorączka sobotniej nocy” - zabawa w Castle Casino oraz z DJ-em w Night Clubie

Wstęp do Centrum Rekreacji: basen, sauny oraz Jacuzzi

 

 

Program szczegółowy:

 

PIĄTEK

 

Od godz. 14.00 rozpoczęcie doby hotelowej

17.00 – 21.00 – obiadokolacja w Restauracji Refektarz

21.00 – Zabawa w piekiełku w Castle Night Club w towarzystwie Dj-a

 

SOBOTA

 

8.30 - 9.30 – śniadanie

11.00 – 13.00 – warsztaty serowarskie

13.00 – 13.30 – bufet kawowy

13.30 – 15.00 – warsztaty serowarskie

15.00 - 16.00 – warsztaty chlebowe ( historia chleba, wybór mąki, nastawienie zaczynu na chleb)

16.00 – 16.30 – bufet kawowy

16.30 – 18.00 – chwila oddechu, basen sauny jacuzzi

18.00 – Obiadokolacja przygotowana z lokalnych, świeżych produktów w Gościńcu Ryński Młyn

21.00 – 24.00 – Castle Casino zabawa w Jaskini Hazardu

21.00 – Zabawa w piekiełku w Castle Night Club w towarzystwie Dj-a

 

NIEDZIELA

 

8.30-9.30 - śniadanie

10.00 – 11.00 – warsztaty chlebowe

11.00 - 12.30 – warsztaty serowarskie

12.30 – 13.00 – bufet kawowy

13.00 – 13.30 – warsztaty chlebowe

13.30 – 15.00 – czas wolny, zwiedzanie Zamku z przewodnikiem ( oczekiwanie na chleb )

15.00 – zakończenie warsztatów, wręczenie dyplomów.

15.30 – obiadokolacja w Restauracji Refektarz

Godz. 16.00 Zakończenie doby hotelowej

 

Cena pakietu:

 

940 PLN za pokój jednoosobowy

1640 PLN za pokój dwuosobowy

Dodatkowa osoba w pokoju dwuosobowym na dostawce koszt 740 PLN

360 PLN Dziecko w wieku 6-12 lat w pokoju Rodziców

Dzieci do lat 5 pobyt gratis

 

2 Osoby Dorosłe i max 2 Dzieci do 5 lat w jednym pokoju bezpłatnie

200 PLN/doba dopłata do pokoju Junior Suite

400 PLN/doba dopłata do Apartamentu

 

Czworonożni przyjaciele mile widziani w pokoju hotelowym Właścicieli (opłata 50 PLN dziennie). Hotelowa Restauracja Refektarz nie gości czworonożnych przyjaciół.

 

Do w/w ofert nie przysługują rabaty z tytułu posiadania kart rabatowych, m.in.: Prestige Club, Hotele Historyczne itp.

 

Posiadaczom karty programu "Wyjątkowy Gość" przysługuje rabat na usługi dodatkowe: Karta Srebrna – 5%, Złota – 10%, Diamentowa – 20% – zgodnie z regulaminem programu.

Rabaty nie łączą się.


pełna wersja serwisu
design by fast4net

 
Od 01.09 2012: